Saarland kaart
» Grotere kaart weergeven
Saarbrücken kerstmarkt
De Vliegende kerstman

Saarland kerstmarkten

Het Saarland is gelegen in het zuidwesten van Duitsland. In deze kleine Duitse deelstaat vind je een aantal traditionele kerstmarkten, maar wel allemaal met een eigen 'twist'. Zo heeft de kerstmarkt van Saarbrücken de vliegende kerstman, kom je in St. Wendel de wijzen uit het oosten tegen, heeft het plaatsje Saarlouis een grote modelspoorbaan en wordt het kasteel in Kirkel met kaarsen en fakkels verlicht.

Saarbrücken

Het hoogtepunt van de kerstmarkt in Saarbrücken is de eerder genoemde vliegende kerstman. Deze vliegt elke avond in de hoofdstad van de deelstaat met een rendierslede over de bezoekers. De gezellige kerstmarkt is te vinden op de St. Johanner Markt en in de Bahnhofstraase. Op veel plekken zijn er optredens. Eind november is er ook een kerstmarkt rond het Slot van Saarbrücken.

Kerstmarkt van Saarlouis      Wijze uit het oosten op de kerstmarkt van St. Wendel      Kerstmarkt van Saarbrücken

St. Wendel

In het fraaie St. Wendel, gelegen op zo'n 40 kilometer ten noorden van de hoofdstad Saarbrücken, trekken elke middag de wijzen uit het oosten met bijbehorende kamelen door het centrum. Uiteraard is er ook een kerstman met slee aanwezig. Op de kerstmarkt van St. Wendel zijn mooie handwerken en locale delicatessen te koop.

Saarlouis

In het plaatsje Saarlouis, niet ver van de Franse grens, is het zeker de moeite waard om de 400 meter lange ijsbaan te bezoeken. De baan is prachtig versierd en verlicht. Kinderen kunnen hun hart ophalen bij de grote modelspoorbaan. Op de kleine, maar gezellige kerstmarkt zijn orginele kerstcadeaus te koop.

Kirkel

Ten oosten van Saarbrücken ligt Kirkel. De kerstmarkt hier wordt gehouden in een oude kasteelruïne. In Kirkel wil men de unieke sfeer niet bederven, daarom is er gekozen voor livemuziek, fakkels en kaarsen in tegenstelling tot muziek uit boxen en electrische verlichting. Ook de plaatselijke sprookjesverteller wordt bijgestaan door muzikanten en fakkeldragers. Proef bij de verschillende kerstkraampjes zeker de Flammkuchen, de punch, het Metbier en de overheerlijke aardappelpannekoeken.