Nedersaksen kaart
» Grotere kaart weergeven
Celle kerstmarkt

Nedersaksen kerstmarkten

De negen historische steden van de Duitse deelstaat Nedersaksen liggen niet ver van elkaar en hebben in de kerstperiode elk hun eigen charme. Naast de kerstmarkten vind je er ook oude marktpleinen en vakwerkhuizen, fraaie kastelen en tuinen. Tijdens je bezoek aan Nedersaksen zijn er makkelijk een aantal steden te combineren.

Braunschweig

In de oude wijk rond de imposante Dom van Braunschweig ligt de gezellige kerstmarkt. Een aanrader is hier om de lokale Mumme glühwein te proberen.

Celle

In het stadje Celle vind je naast de kerstmarkt ook de grootste 'collectie' vakwerkhuizen in Europa.

Kerstmarkt van Hildesheim      Kerstmarkt van Hameln      Zicht op het slot vanaf de gezellige Kornmarkt

Goslar

In het oude stadscentrum staan in de kerstperiode ruim 50 verlichte kerstbomen. Het zogenaamde Weihnachtswald is een gezellige plek om een glühwein te drinken.

Göttingen

De traditionelde kerstmarkt van deze universiteitsstad is zeker een bezoekje waard. Hier maak je een ritje in het reuzerad, proef je een vandde vele lokale worsten of waag je je aan de plaatselijke glühwein.

Hameln

De kerstkraampjes staan hier rond het beroemde Hochzeitshaus. Als je in Hameln bent, maak dan ook een boottochtje over de Weser.

Hannover

Op de historische kerstmarkt van Hannover wordene en aantal oude ambachten gedemonstreerd. In Hannover staat op de Ballhofplatz ook een Finse kerstmarkt. Proef hier van de zalm, de rendierworst en de Finse glühwein (glögi). Met kinderen is het een aanrader om de WinterZoo in de Hannover Adventure Zoo te bezoeken.

Hildesheim

Op het oude Platz an der Lilie marktplein is het een en al kerst wat de klok slaat. Bijzonder is hier ook de gekostumeerde tour 'Advent Opens Doors'.

Lüneburg

In deze plaats op de Lüneburger Heide plaatst men jaarlijks de Wichernkranz rond de watertoren. Dit is de grootste adventskrans van heel Europa.

Wolfenbüttel

Rondom de plaatselijke kerstmarkt worden snoepjes uitgedeeld door de plaatselijke mascottes Büttelchen en Wölfchen. Ook is er een leuke sprookjestour voor kinderen.