Heidelberg plattegrond
» Grotere kaart weergeven
Heidelberg kerstmarkt

Heidelberg kerstmarkt

De gezellige Duitse universiteitsstad Heidelberg ligt in het noorden van de deelstaat Baden-Württemberg en rond de kerstperiode zijn er typisch Duitse kerstmarkten te vinden.

Kerstmarkten in het centrum

De kerstmarkten in Heidelberg liggen op meerdere plaatsen in het centrum van de stad: Anatomiegarten, Bismarckplatz, Karlsplatz, Kornmarkt en natuurlijk de Universitätsplatz. In totaal zijn er ruim 130 kramen waar typische Duitse kerstproducten worden aangeboden. De nauwe straatjes zijn prachtig verlicht en op de achtergrond logt het imposante slot van Heidelberg. Aan de voet van dit slot ligt op de Karlsplatz een ijsbaan (Christmas on Ice) en staat op de Kornmarkt zelfs een bos met geurige dennebomen met verlichting (Winterwäldchen).

Kerstmarkt op de Universitätsplatz, Heidelberg      Sfeervol Heidelberg op de Marktplatz      Zicht op het slot vanaf de gezellige Kornmarkt

Rond de Herkulesbrunnen op de Marktplatz staat een kerstpiramide en natuurlijk houten stalletjes. De grootste kerstmarkt van Heidelberg staat echter op de Universitätsplatz. Hier staan kunstenaars zoals glasblazers en er zijn veel cadeautjes voor kerst te koop. Op de Anatomieplatz en Bismarckplatz kun je met name terecht voor zowel zoete als hartige lekkernijen.

Slot van Heidelberg

Natuurlijk neem je tijdens je bezoek aan Heidelberg ook een kijkje bij het slot. Je kunt de trap nemen, maar er is ook een zogenaamde Bergbahn naar boven. Met dit treintje kun je overigens ook naar de hoogste plek in het Odenwald: de Königstuhl. Gedurende de Schlossweihnacht is het slot van Heidelberg fraai verlicht. In de oude slotkapel worden kerstliederen gespeeld.